Audiòfons i manteniment

Què són els audiòfons?

L’audiòfon, o pròtesi auditiva, és un dispositiu que permet a les persones amb pèrdua auditiva, millorar l’audició i la parla, i per tant, el seu dia a dia. L’audició de cada persona és diferent i la pèrdua auditiva no és la mateixa per tothom, per això, els nostres especialistes, després de realitzar un reconeixement auditiu, recomanaran quin és l’audiòfon que més s’adapta a les necessitats de cada persona.

Les noves tecnologies també han dut a terme un gran avenç en les pròtesis auditives, millorant els seus sistemes i convertint-los en aparells molt més sofisticats any rere any. Els audiòfons convencionals es centraven solament en el so d’una persona, reduint la resta de sons per igual. En canvi, els avançats audiòfons digitals gaudeixen de molts més avantatges, adequant el so de forma més natural i sobretot, protegint l’oïda de qualsevol situació adversa. Trobaràs totes les solucions auditives d’última generació a Òptica 90!

L’audiòfon funciona amplificant i modificant els senyals sonors per millorar la comunicació d’aquelles persones que ho necessiten. Els audiòfons estan compostos de cinc elements bàsics: el micròfon, l’amplificador, l’altaveu, la pila i un xip informàtic.

A Òptica 90 volem que no et perdis ni un sol sentit, i per això, els nostres especialistes ofereixen un tracte personalitzat on us explicaran detalladament les característiques de cada solució auditiva que més s’adapti a tu. Demana la teva visita!

Com fer un bon manteniment dels audiòfons?

Tenir cura dels audiòfons és necessari perquè gaudeixis durant molt de temps d’aquests aparells, i per tant, del dia a dia. El bon manteniment dels audiòfons ajuda a evitar possibles contratemps, alhora que allarga la vida d’aquests.

Us deixem alguns consells que us ajudaran a tenir un manteniment dels audiòfons adequat:

  1. Revisar les piles

Es aconsellable revisar periòdicament que les piles no estiguin gastades. D’altra banda, és important també guardar les piles en llocs de temperatura ambient, ja que la calor escurça la vida de les piles.

  1. Protegeix-los de la humitat i l’aigua

Una de les causes que més provoquen avaries als audiòfons és la humitat. Evitar deixar l’aparell en llocs humits com el bany i eixugar-se bé les orelles abans d’introduir-se l’aparell per tal de no provocar danys en l’electrònica dels aparells.

  1. Bona neteja dels audiòfons

És recomanable la neteja diària dels aparells i els seus auriculars. Primer, assegurat que les teves mans estiguin netes i seques. Després, ja es poden netejar amb un drap sec i suau. Molt important, no utilitzar ni aigua ni detergents, ja que podrien malmetre els audiòfons. 

  1. Canvis de temperatura

Atenció amb els canvis de temperatura. Especialment a l’hivern, és habitual passar de llocs freds d’exterior a llocs interiors on la temperatura és més alta. Aquestes situacions de contrast poden provocar que els components es contreguin i, per petits que siguin els canvis, siguin suficients per afectar el funcionament de l’audiòfon. Per tant, vigilar amb aquests canvis de temperatura, que es pot solucionar, per exemple, protegint-se l’oïda amb una bufanda. 

És recomanable també, realitzar una revisió periòdica tant de l’oïda com dels aparells, especialment en època d’hivern pels canvis de temperatura.

A Òptica 90, els nostres especialistes t’ensenyaran com realitzar un bon manteniment dels audiòfons un cop adquirit l’aparell. Si tens algun dubte, pots demanar hora o bé trucar al 935 73 07 07 i t’aconsellarem sense cap compromís!