Salut visual

Quan parlem de salut visual no només ens referim a corregir ametropies o problemes visuals com la miopia, hipermetropia i astigmatismes, sino que la nostra primera meta és fer un diagnòstic de com utilitzem el nostre sistema visual i com a través d'informació, exercicis i recomanacions podem treure-li el màxim partit a aquest.

No només mirem l'estat refractiu dels ulls. És igual o més important diagnosticar si els ulls funcionen a la vegada en totes les posicions de mirada, si al llegir fem una bona convergència (quan ajuntem els ulls cap al nas quan mirem d'aprop), si interpretem bé totes les imatges i contrasts de colors, etc.

La millor recomanació és fer una visita rutinària anual tant a l'oftalmòleg com al teu optometrista de confiança. Sobretot en època escolar és imprescindible durant les primeres setmanes fer una revisió per a poder treure el millor rendiment i no arribar amb el sistema visual esgotat a casa.

També ho recomanem molt a l'iniciar qualsevol esport o activitat on canviï la demanda visual normal, creiem que una bona informació i prevenció és el millor tractament per a utilitzar de forma més òptima els nostres ulls.