Pio (Seguiment de Pressió Intraocular)

La pressió intraocular (PIO), o pressió ocular, és la pressió del líquid que es troba dins el globus ocular. La pressió o tensió ocular és important perquè pot afectar el nervi òptic i desenvolupar glaucoma, la patologia visual més comuna associada a la pressió intraocular.

A l’interior de l’ull hi ha dos líquids, l'humor aquós i l'humor vitri. Aquests líquids exerceixen una pressió sobre les parets de l'ull i són els responsables de la forma i to de l'ull. L’humor vitri, omple la major part del segment posterior de l’ull. L’humor aquós es troba en el segment anterior de l’ull, darrere de la còrnia i enfront de l’iris.

Com es mesura la pressió intraocular?

La pressió intraocular es mesura mitjançant un instrument anomenat tonòmetre.

La mesura tradicional es realitza mitjançant l'anomenat tonòmetre de Goldman. Aquest aparell aplana lleument la còrnia i estima la pressió de l'interior de l'ull.

Les noves tecnologies però han desenvolupat nous aparells, com el tonòmetre d’aire el qual no toca el globus ocular. Es tracta d'un aparell que avalua la resistència de l'ull respecte a la pressió que hi ha en el seu interior. Aquest mètode d'avaluació consisteix en una columna d'aire que pressiona la còrnia per a mesurar amb una cambra la deformació que provoca.

Qui s’ha de realitzar una PIO?

Les persones que s’han de controlar la pressió intraocular són:

  • Predisposició genètica
  • Edat. A partir dels 40 anys s’aconsella una revisió anual de la tensió ocular
  • Diabetis Mellitus
  • Miopies elevades
  • Haver patit traumatismes en els ulls

Si compleixes algun d’aquests factors, demana hora a Òptica 90 per realitzar-te una revisió visual. Truca'ns al 935 73 07 07 o envia'ns un missatge.